Friday 5 September 2014

Dove pure - když si pokožka stýská

Všichni známe onu značku s holubičkou - Dove. Značku, která ráda poukazuje na to, jak je šetrná
k pokožce. Měla jsem jejich antiperspirant, obyčejný, a byl fajn, účinek jsem pociťovala, nedělal fleky, celkově bezva. Ale potom jsem si koupila jejich antiperspirant z nové řady. Řada byla vyvinuta speciálně pro citlivou pokožku, ta se
 lehce podráždí, proto je třeba jí věnovat zvýšenou pozornost a péči. Řada Dove Pure & Sensitive je hypoalergenní, nedráždí a hydratuje (jak tvrdí oficiální webové stránky značky Dove).

Nuže, tento deodorant bez parfémů, barviv, parabenů i alkoholu, nese jméno Pure&Sensitive rozhodně právem. Všichni známe ten nepříjemný pocit sprejů v podpaží. S tímto antiperspirantem se s tím můžete rozloučit (nebo je to aspoň můj pocit, zkrátka je radost se snažit nepotit)! :)

Ale když vás trápí spreje, proč nepoužívat zdánlivě šetrnější kuličkové nebo tuhé deodoranty?
Odpověď je jednoduchá. Klíčové slovo je slovo zdánlivě, protože možná se vám zdá, že jsou k vaší pokožce jemnější, nicméně tomu tak úplně není. Jak vám řekne každý dermatolog, sprej je určitě lepší! Při použití kuličkových a tuhých deodorantů totiž na kůži necháváme patrnější vrstvu, než při použití spreje. A tato vrstva potom brání úplně v jakémkoliv projevu potních žláz, což rozhodně zdravé není. Plus se může objevit problém jako třeba atopický ekzém (z přesušené pokožky, mám zkušenost a není to nic příjemného). Ten ovšem může vzniknout i z častého a příliš "přemydleného" mytí.

A jak poznám, že mám citlivou pokožku?
Citlivá pokožka je oproti kůži normální zvýšeně citlivá a na běžné podněty reaguje rychleji a s vyšší intenzitou. Mezi hlavní příznaky patří snadné zarudnutí kůže, pálení, svědění, vysoušení a zvýšená citlivost na tepelné podněty a na sluneční záření. 
Dle jednoho z výzkumů citlivá pokožka trápí podle průzkumů více než polovinu uživatelek. Je to způsobeno především vnějšími faktory, jakými jsou životní prostředí, nezdravý životní styl, stres, kouření a klimatizace. 

Takže závěrem - pokud jste doposud měli s antiperspiranty problém, vřele mohu doporučit tento! :)




No comments:

Post a Comment