Myslím, že nadpis jsem celkem trefila, protentokrát. Tohle jídlo se dá nazvat čínou možná díky rýžovým nudlím, které jsem k tomu přidala (u nás doma se objevily poprvé a asi je zařadím mezi stálé obyvatele naší spíže :D) a spíš to bylo opravdu vaření a la přidej co najdeš. Ale stejně mám tohle vaření nejraději, je to adrenalin, když nevíte, co to bude, až to bude ;D Plus jsem takovou míchaninu dělala prvně, ale ono na tom není nic moc co zkazit, je to takový fajn rychlý oběd :)
V každém případě, jídlo se povedlo a díky němu jsem maminku naučila jíst čínskými hůlkami
(volejte sláva a tři dny se radujte).
Potřebovala jsem: (u vaření co dům dá tak nějak nevedu míry, za což se omlouvám)
- krůtí maso
- žlutou papriku
- cherry rajčátka
- rýžové nudle
- třetinu cibule
- sůl
- pepř
- kari
- hořčice
- nudle
Postup:
Maso jsem nakrájela na kostičky, osolila, opepřila, přidala kari a nakonec dala jednu polévkovou lžíci hořčice. Pořádně promíchala. A než jsem si nakrájela zeleninu, maso odpočívalo v ledničce.
Na rozehřátou pánev s olejem jsem dala cibulku, po chvilce jsem přidala předem nachystané maso. Pražila jsem, až maso bylo jakž takž hotové, přidala jsem zeleninu. Pánev jsem přikryla a jen občas směs promíchala, aby zelenina změkla.
Nudle jsem zalila horkou vodou dle návodu, až po pár minutách změkly, přidala jsem je k masu a zelenině a smíchala.
A je hotovó :)
No comments:
Post a Comment