Zdravím všechny podzimem zlomené i všechny ostatní!
Tyhle změny počasí mě docela vyčerpávají a vůbec celkově mám tento týden (a to jsme teprvá uprostřed) už nervičky v kyblíčku. Ale neklesám na mysli, protože mám svý buchty! Protentokrát to bude buchta bez mouky, s minimem slazení. Sladká je dost díky banánům, které prakticky tvoří základ. Navíc se mi povedla úžasně nadýchaná, jako bych v puse měla jen samotný bílkový sníh (po hutné ananasové buchtě docela změna, haha).
Na superbanánovou záležitost potřebujeme:
- 3 zralé banány (+jeden jsem přidala nahoru)
- 3 vejce
- 3 lžíce agáve sirupu (círca)
- 5 lžic kakaa
- 2 - 3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Postup:
V mixéru rozmixujeme banány, poté přidáme samotné žloutky. Už v míse přidáme sirup,kakao a kypřící prášek. V samostatné nádobě si ušleháme bílky do sněhu, který potom opatrně vmícháme do zbytku těsta. Těsto vylijeme na plech, pečeme na 175° asi 20 minut.
Tip: Pro tužší konzistenci sněhu přidejte k bílkům špetku soli :)
Už se těším, až si zítra osladím den ve škole ^^
Sníh tuhý, jak má být, drží i po otočení nádoby |
No comments:
Post a Comment