Friday 14 November 2014

Pohankovo-špaldové sušenky

Kulatá nebíčka v puse!
Obyčejné sušenky, ale neskonalou radost mi udělaly. Jednak jim dává supr aroma muškátový květ, druhak by to také mohlo být tou pohankovou moukou, se kterou jsem ovšem měla premiéru, takže nemohu soudit. Ale opravdu se můžu pochválit :) Jsi nejšikovnější, Terinko.
Tohle byl jen takový výplod volného odpoledne, mezi sledováním nového dílu The 100 a malinkým workoutíkem. A jde opravdu o snadné a rychlé těsto, takže hrr na ně! 

Pořádek na pracovní ploše především

 Na pohankové sůši potřebujeme:

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g špaldové
  • 100 g hladké (aby se těsto nedrolilo)
  • 130 g másla 
  • 70 g třtinového cukru
  • 50 - 100 ml mléka (podle toho, jak se vám bude spojovat těsto)
  • špetka muškátového květu

Postup:
Smícháme dohromady všechny mouky a cukr s muškátovým květem. Potom přidáme změklé máslo a hněteme. Přidáme min. 50 ml mléka, přidáme podle potřeby více (max. 100, víc by to rozhodně být nemělo).

Necháme těsto odpočinout v lednici, potom vyválíme (tloušťku vidíte na fotkách), vykrojíme a dáme péct na 200° na 15-20 minut.

A máme hotovo! :)

Tip: V případě, že Vám úplně nevyhovují jen obyčejné suché sušenky, můžete na jedno kolečko dát trochu marmelády a přiklopit to druhým. Já dělám občas takhle spešl várku pro mamku, která si zmarmeláduje skoro všechno.


"zmarmeládováním" vznikne takovýto supr čupr bobek

Flower power!

Mý těsto a la dračí vejce

No comments:

Post a Comment