Tuesday 18 November 2014

Zajíci v krabici, hip hip...

... Hurá! ^^

Here we are. Zajíci dorazili a já se odhodlala vám o nic napsat. Pro mě to byla premiéra a hned mile mě překvapilo jednání lídí z jejich týmu.

Objednávka totiž musí být odeslána do konce měsíce x, aby vám to na měsíc x+1 přišlo. Rozumíme si. Jenže já tuhle super záležitost objevila až v listopadu. Přesto jsem jim napsala na facebook, jestli by byli tak hodní a balík mi i tak poslali (balíčky posílají až druhé pondělí v měsíci). A poslali! :) Děkuju velmi.
Možná jsem se jen asi příliš nechala unést na vlně předchozích balíčků, přičemž mě tenhle nenadchl asi tak, jak jsem čekala, přesto jsem za něj ráda a těším se, až obsah vyzkouším. A co tam vlastně bylo?

100% kokosový krém, kaštanová mouka, semínka tří barev- vojtěška, pískavice, ředkvička, prává teplá hořká čokoláda (tak jo, tohle je dost fajn) a šalvějové žvejky slazené stévií.

Krom toho tam byl dopis popisující jednotlivé artikly, pak taky recepty k některým surovinám.
Zkrátka a dobře, krabice prostě musí mít styl!

Kokosový krém
Tento krém je 100% čistý kokos vyroben z kokosové dužiny, proto obsahuje všechny složky, které jsou v kokosovém ořechu. Vypadá jako kokosový olej, je tuhý (a zatavené v tom obalu to vypadá jako mýdlo - mám podezření). Chci se vrhnout dřív nebo později na kaštanovo-kokosový dort, ve kterém využiju i kaštanovou mouku, která v balíčku také byla.

Kaštanová mouka
S touhle moukou ještě nemám zkušenosti, ale už se těším, až se vrhnu na výše zmíněný kaštanovo-kokosový dort ^^ A zvláštně voní (jakože, mouka sama o sobě nevoní, už jen to je něco!)!

Plody kaštanovníku setého jsou bohaté na vitamin C. Některé zdroje dokonce uvádějí, že ve 100g
čerstvých jedlých kaštanů najdeme přibližně stejně tolik vitaminů jako ve 100g citrónů. Dále obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, pro ženy těhotné a kojící. Z minerálních látek je pak jedlý kaštan bohatý na mangan, měď a především draslík, který pomáhá v
boji proti únavě a stresu. Jedlé kaštany mají jen málo jednoduchých cukrů.

Teplá čokoláda (hořká)
Tuhle dobrotu si nechávám na tuhou zimu, kdy si zapálím svíčku, chňapnu knížku, usádlíms e u topení a vychutnám si ji jak se sluší a patří.

Je vyrobena z nepražených kakaových bobů (proces zpracování nepřesáhne 42°C), boby si tak uchovají více cenných látek a antioxidantů. Jsou považovány za jednu z nejkomplexnějších potravin světa a řadí se mezi tzv. SuperFood. Nepražené kakaové boby obsahují známé látky, které navozují pocity blaženosti, uvolnění a štěstí. Arginin v kakaových bobech je přírodní viagra, která má zvláště u žen pozitivní vliv na sexuální zdraví a prožívání. Hrneček horké čokolády je tedy malým zázrakem.

Bylinné žvýkačky – Šalvěj
Jsem docela přežvýkavec, takže žádná žvýkačka u mě nezůstane na zmar. A tyhle jsou fakt fajn docela jsem se jich bála, ale naprosto zbytečně. Jde tam cítit chuť stévie, za což jsem taky ráda. Navíc v této žvýkačce není aspartam (který se mění na metanol a používal se jako jed) právě díky stévii. Plus!

Šalvěj může pozitivně působit na imunitní systém a napomáhat látkové výměně a efektivnějšímu
využití vitamínu C v organizmu. Preventivní užívání je vhodné zejména v období chřipek a viróz. Také při zvýšeném nebezpečí prochladnutí a souvisejících obtížích dýchacích cest, ledvin a močových
cest. Stačí pouze žvýkat a bylinky se postupně uvolňují a jdou přímo do těla. V první fázi se žvýkačka může zdát tvrdší. Po chvíli žvýkání však změkne a  rozvine se do příjemné nasládlé chutě. Oproti většině žvýkaček navíc její chuť vydrží mnohem déle.

Tříbarevná směs
Well, tak s nějakým klíčením nemám absolutně žádné zkušenosti, takže mě tahle sranda docela zaskočila. Ale tak už se celkem těším, až se odhodlám klíčky... klíčit. Zvlášť v zimě to může být fajn, šupnout do polívky, na namazaný chleba..., protože nejím moc ovoce a zeleniny (prostě na to nemám chuť a vlastně to ani není moc přirozené).

Výživné látky obsažené v semínkách umí naše tělo zpracovat mnohem lépe, jsou li semena předem
namočena nebo naklíčena. Vojtěška obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin. Tiší bolesti při revma, zmírňuje otoky. Přispívá k léčbě kožních onemocnění, zejm. akné. Díky obsaženým látkám tolice působí pozitivně v mnoha ohledech na naše zdraví – posiluje imunitu, fyzickou sílu (zdatnost i výkonnost, díky tomu je vhodná pro fyzicky pracující lidi i sportovce), dále podporuje vstřebávání a zpracování cukrů (stabilizuje jeho hladinu v krvi), bílkovin, vápníku, železa a dalších stopových prvků v organismu.

Velmi pozitivně působí u problémů v oblasti trávícího traktu – zlepšuje trávení, nechutenství, nadýmání, je doporučována i u tvorby žaludečních vředů. Uvádí se, že je vhodná i u akutních a chronických zánětů prostaty a močového měchýře. Pomáhá zmírňovat kloubní bolesti při artróze i artritidě. Také pomáhá snižovat hladinu kyseliny močové při onemocnění dnou. V léčitelství je zmiňována jako prostředek k alkalizaci a celkové detoxikaci organismu. Miska vojtěškových výhonků odpovídá obsahem vitaminu C šesti miskám pomerančové šťávy.

Celičký obsah balíku (mínus jedna žvýkačka, pardón)
Na první pohled je jasné, že balík máte správný



No comments:

Post a Comment