Ahojte, kuchaříci!
:)
Jsem tu s dalším
receptem (co se i tváří jako zdravý). A
co bych měla vysvětlit je dovětek co do
krabičky - mám brigádu a přes léto jsem ji mívala v jaksi rozšířenější
formě, než teď přes školu. A na odpolední směnu, jsem si musela nosit obědy.
Což byla mnohdy dost práce na mou blonďatou hlavinku, vymýšlet pořád nějaká
jídla. Navíc, která se nemusí ohřívat. Takže co s sebou na oběd? A tady to máme - jídlo do krabičky! :)
A zatímco mě tohle krabičkové období skončilo začátkem školy, věřím, že jiným
zase začalo a třeba tento miniseriál oceníte (občas přidám krabičkový oběd,
nebo aspoň co jsem si nosila na sváču). A tady je jeden z mých obědů zpracovaný
ze zbytku od víkendového oběda - pohankové
placky.
Zbyla mi nějaká
pohanka a hrášek od oběda, tak jsem jej zpracovala. A jediné, co jsem přidala
byla vajíčka. Takže
potřebujeme:
- 1 hrnek uvařené, nebo předem namočené pohanky
- 2 vejce
- Hrášek
- Sůl, pepř
- Vodu, k případnému zředění hmoty
- Olej ke smažení
Postup
Napřed si pohanku
rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo robotem. Přidáme vajíčka, popř. vodu na
zředění, aby hmota/těsto bylo konzistence jako třeba těsto na vafle,
palačinky,… přidáme hrášek, dochutíme a hodíme na pánev. Placky doporučuji dělat malé, aby se vám při obracení nerozpadly, mají k tomu jakési tendence ;)
A MÁME HOTOVO :)
No comments:
Post a Comment