Wednesday 29 October 2014

Kuřecí maso v mandlové krustě

Zdravím!
Jak jste prožili volný den? A nebo se snad máte tak jako my a máte podzimní prázdniny (wow, naposled)?
Tyhle prázdniny si docela užívám zasloužený odpočinek, protože ten maturitní ročník je přece jen docela náročný. A jednou z forem relaxu je pro mě také vaření, pečení... Protože přece jen: existuje lepší válení se, než-li válení se po dobrém jídle? Tady Vám dávám recept na jeden z mých prázdninových obídků.

Budeme potřebovat: (opět se omlouvám, že nejsou uvedeny míry, je to zase tak nějak od oka)
  • mleté mandle
  • vajíčka
  • koření dle libosti (sůl, pepř, majoránka, oregáno, bazalka, provensálské bylinky; já mám ráda ostřejší s mletou ostrou paprikou)
Postup:
Maso nakrájené na řízky "vykoupeme" pořádně ve vajíčku. Namleté mandle smícháme s kořením a následně v tom vykoupaný řízek obalíme. Je potřeba tam mandle pořádně vmačkat, aby nevypadaly a nebo po pečení neslouply. 
Pečeme asi na 175° zhruba 25 minut :)


Před pečením


No comments:

Post a Comment